Bagaimana Boleh Keluar Kenyataan ini ? Dari MB NS

.
 • Agregar a Technorati
 • Agregar a Del.icio.us
 • Agregar a DiggIt!
 • Agregar a Yahoo!
 • Agregar a Google
 • Agregar a Meneame
 • Agregar a Furl
 • Agregar a Reddit
 • Agregar a Magnolia
 • Agregar a Blinklist
 • Agregar a Blogmarks

Kenyataan yang dibuat oleh MB NS ini adakah kerana dia telah terdesak dengan tekanan yang diterima dari PR di Negeri Sembilan atau kedudukannya yang semakin tidak selesa semenjak peralihan kuasa PM yang keenam.

Hujan tak, ribut pun tidak. Kenapa tiba-tiba kenyataan ini dikeluarkan oleh beliau ? Sejak adanya ura-ura menukar Pengerusi Perhubungan UMNO N. Sembilan yang baru berikutan kekalahan beliau dalam pemilihan UMNO baru-baru ini. Suara menyatakan rasa tidak puas hati kepada Tok Mat tidak pernah berhenti. Bekas ADUN Lenggeng, Tok Sahak nampaknya semakin selesa sejak naiknya PM keenam kerana dengarnya beliau adalah sekutu rapat Najib. Tidak mustahil andai ADUN Lenggeng pula yang akan meletakkan jawatan dan memberi laluan kepada Tok Sahak untuk bertanding di Lenggeng bagi membolehkan MB baru dilantik. Dalam UMNO kini tiada lagi yang mustahil.

Sama-samalah kita menantikan perkembangan terbaru yang penuh mendebarkan ini...

Antara Sign board yang banyak ditemui di Seremban !!! Kan Najib tak bagi buat sambutan dan tahnoiah sampai abis duit rakyat. Dia PM Rakyat . Rakyat Didahulukan.
Dipetik dari blog YB Aminudin Harun ADUN SIKAMAT

MB - 2 WAKIL RAKYAT PKR LETAK JAWATAN?.
20hb Mei 2009,Hj Aminuddin Hj HarunSalam sejahtera.Hari ini kita sama sama membaca berita yang di paparkan didalam Berita Harian dan New Straits Times yang menyatakan "MB says two PKR reps want to quit".NST juga da menyatakan bahawa ADUN yang dimaksudkan adalah Dun Sikamat dan Dun Ampangan, iaitu melibatkan saya dan Sdr Rashid Latiff.Saya sebenarnya telah menafikan perkara tersebut selepas ucapan Mohammad Hassan di Rembau, 19hb May 2009, setelah saya dihubungi oleh wartawan Berita Harian.

Kenyataan yang tidak bertanggungjawab oleh MB serta memperolehi maklumat dari jalanan menunjukkan bahawa beliau seperti mempunyai masalah dalaman UMNO yang cukup kronik sekarang. Semua di Negeri Sembilan tahu bahawa sebilangan besar Ketua Bahagian UMNO amat kecewa apabila beliau dilantik semula sebagai Pengerusi Badan Perhubungan. Rata rata Ketua Bahagian tidak bersama dengan beliau sekarang.Kenyatan yang tidak bertanggungjawab itu juga ingin menunjukkan bahawa kami gagal dalam memberikan perkhidmatan kepada pengundi dan penduduk dikedua-dua Dun tersebut. Saya berharap agar MB tidak menjadi hakim, tetapi seperti saya ingatkan dalam setiap persidangan dewan, serah kepada rakyat pada pilahanraya ke 13 nanti untuk menentukan.

Kenyataan juga menunjukkan bahawa MB hari ini cukup khuatir, jika kami benar benar meletakkan jawatan. Beliau khuatir akan diadakan pilihanraya kecil di negeri ini kerana ini akan menguji kewibawaannya yang sudah cukup tercalar.Dalam riak, ini menunjukkan beliau takut akan kalah lagi serta memalukan dirinya. Saya percaya beliau tahu bahawa kedua kawasan tersebut sukar untuk beliau menangi semula.Bukan setakat itu, beliau hari ini mulai khuatir bahawa calon calon PKR mempunyai peluang untuk menang di Dun Dun yang lain pada pilihanraya akan datang. Kekhuatiran ini dibuktikan dengan menyerang PKR khususnya kami berdua.

Akhirnya, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih khususnya kepada pengundi saya di Sikamat dan teman teman yang awal awal lagi menyatakan bahawa kenyataan tersebut tidak benar. Mereka juga tidak mempercayai bahawa saya akan membelakangkan kepercayaan mereka.Terima kasih.

0 comments: